sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Maalaa itse!: Pöytäliinakynnet

Kynsi-inspikset on välillä aika hukassa, kuten varmaan moni tietää. Silloin kannattaa katsoa ympärilleen esimerkiksi kotona. Saattaa löytää vaikka mitä, joita ei ole ikinä tullut ajatelleeksi - miltä tuo kuvio voisi näyttää kynsillä? Näin mulle kävi kun en saanut päähäni mitään järkevää ideaa. Syötiin tytön kanssa pitsaa keittiön pöydän ääressä, ja sitten mä tajusin. Pöytäliina! Meillä on ihana valko-ruskea pallokuvioinen pöytäliina, johon mä rakastuin heti kun siihen JYSKissä törmäsin. Eipä ole aiemmin tullut edes pieneen mieleeni kokeilla sitä kuviota kynsille.


Etsin lakkalaatikosta valkoisen lakan, kaksi erisävyistä ruskeaa, sekä mustan. Valkoisena toimi Ginan White, joka toimi tällä kertaa erinomaisesti! Kaksi helppoa kerrosta kynsillä, enkä edes saanut sotkettua sitä kynsinauhoille. Onko kukaan muuten huomannut, että valkoinen on yhtä vaikea saada kuivilta kynsinauhoilta pois kuin musta?? Minä ainakin olen huomannut, ja siksi valkoista ei kauhean useasti näe kynsilläni. :D


Tummanruskea lakka on Essien Partner In Crime ja vaaleampi kaveri on samaisen merkin Mink Muffs. Kumpaakaan en ole käyttänyt, vaikka MM on pyörinyt laatikossa jo reilun vuoden. :o En mä sitten näköjään olekaan ollut kovin suuri ruskean ystävä, vaikka näin mä olen itselleni uskotellut. Mutta viimeistään näiden lakkausten myötä, olen avannut sydämeni uudestaan ruskean eri sävyille. PIC näyttää kuvissa kylläkin ihan mustalta, mutta luonnossa se on sellainen kuin pullossa.


Kaikki suuremmat kuviot tein ohutpäisillä siveltimillä ja nuo minipilkut tein dottarilla.
Näiden kynsien tekeminen oli kuin terapiaa, sillä ennen kynsien lakkaamista olin pahalla päällä, mutta heti kun pääsin maalailemaan, maailma muuttui sata kertaa paremmaksi. Eikä asiaa onneksi pahentunut se, että mä olin todella tyytyväinen näihin lakkauksiin. Voisin siis sanoa onnistuneeni aika hyvin. :) Siveltimet pysyy nykyään käsissä, eivätkä lähde kauheasti karkailemaan. Jotain siis ollaan jo opittu.
Mistä erikoisista paikoista/esineistä te olette saaneet inspiraation lakkauksiin? :)

28 kommenttia:

 1. Nämä on kyllä kivat. Osaat hyvin maalata, ei varmaan multa syntyisi noin hyvää jälkeä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Taina! :) Harjoitteluahan tämä edelleen vaatii, mutta on kyllä alkanut ihan hyvin jo sujumaan. :)

   Poista
 2. Kyllähän sitä on sisustustyynyistä itsekkin inspiraatiota saanut mutta tää pöytätuuki on kyllä mainio kuosi! Tosi kivasti toteutettu, raikkaat ja erilaiset positiivisessa mielessä, arvostan omin käsin maalaamista koska itse en osaa yhtään. Hienot!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset! :) Tämä pöytäliina on kyllä ihana ja myöskin niin simppeli, ettei jäljitteleminen kauhean vaikeaa ole. :)

   Poista
 3. Wautsi mitkä lakkaukset! Todella onnistuneet maalaukset, itse en todellakaan saisi noin siistiä jälkeä aikaan :D

  Harvemmin on tullut tehtyä kynsiä minkään esineen inspiroimana, mutta syksyllä tein kyllä viskipullon pohjalta :D Ja viime viikolla ne VR-kynnet. Mulla olis kyllä yhdet ihanat Marimekon lakanat, joista oon jo pitkään halunnut tehdä kynnet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiiitos Viveka!! :)

   Ne sun viskikynnet oli niiin siistit! Kyllähän sitä kaikesta voi inspiroitua, jos osaa katsoa asioita oikealla tavalla! :)

   Poista
 4. Hauskasti keksitty inspiraatio ja hyvin onnistuneet lakkaukset, tykkään! :)

  VastaaPoista
 5. Vautsi! Tosi ihanat nuo kynnet. :)

  VastaaPoista
 6. Täysin samaa mieltä kanssasi, täydellisesti onnistuneet!<3

  VastaaPoista
 7. Vautsi vau! Tosi kauniit kynnet, oot kyllä tosi upeesti saanu kuvion toistuun kynsillä :) Maalailu on kyllä ihanan terapeuttista puuhaa <3

  VastaaPoista
 8. tosi söpöt kynnet ! <3 herkkuja nuo ruskeat lakat ..

  VastaaPoista
 9. Mä ihastelin näitä jo Instassa, ihan älyttömän hienot! Ei voi kuin ihailla sun jälkeä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tiina! Tämmöset kommentit piristää mieltä niin kovasti! <3

   Poista